Переваги інверторних кондиціонерів

Переваги інверторних кондиціонерів

Японія у 1981 році випустила перший інверторний кондиціонер. Робота інверторного кондиціонера полягає в можливості плавної та багатоступінчастої регуляції швидкості обертання мотора компресора, яка безпосередньо залежить від градації температури в приміщенні.

Чи не інверторні кондиціонери охолоджують приміщення на максимальній потужність весь час. Залежно від необхідної температури виставленої на пульті, в приміщенні регуляція роботи кондиціонера виконується за рахунок автоматичного вмикання та вимкнення.

А ось компресори інверторних кондиціонерів працюють весь час, без відключень, тільки їхня потужність змінюється, якщо змінюється температура повітря в приміщенні. Коли температура повітря у приміщенні співпадає із заданою температурою на пульті, компресор кондиціонера переводиться на найменшу потужність і працює не відключаючись (як у звичайному кондиціонері), а підтримуючи температуру.

Переваги інверторних кондиціонерів:

- приблизно вдвічі швидше, ніж інверторний кондиціонер, досягає заданої температури;

- Інверторні кондиціонери мають можливість точніше підтримувати бажану температуру повітря в приміщенні, через плавне і багатоступінчасте регулювання швидкості обертання мотора компресора.

- Зниження рівнів шуму внутрішнього та зовнішнього блоків за рахунок роботи двигунів вентиляторів на невеликих обертах.

- Потенційність збереження електроенергії до 65% (у деяких моделях до 31%), порівняно з не інверторним кондиціонером, якщо вибрати правильну потужність кондиціонера.

- Немає великих пускових струмів при включенні компресора кондиціонера мінімізує навантаження на електричну мережу.

- Знижений нагрів проводів силової мережі через велику потужність і відсутність реактивних складових застосовуваного струму

- Ступінь рівня шуму в інверторних кондиціонерів менший, ніж у неінверторних кондиціонерів.

Інверторні кондиціонери радять встановлювати в дитячих та спальних кімнатах, оскільки рівень шуму значно менший ніж у неінверторних кондиціонерів, що особливо помітно у нічний час доби.